Jefferies: SEB ska upp

Investmentbanken Jefferies tror att SEB höjer utdelningen och anser att aktien bör stiga en bit till.

Sedan den senaste bottennoteringen i början av juli i fjol har SEB-aktien stigit med över 50 procent.

Jefferies analytiker Kristin Dahlberg tror ändå att aktien har mer att ge. I en ny analys höjer hon riktkursen för SEB till 118 kronor från tidigare 106 kronor och upprepar rekommendationen köp.

Klockan 11.00 på fredagen stod aktien i 103,90 kronor. Jefferies ser därmed ytterligare uppsida på 13,5 procent.

LÄS MER: Jefferies sänker SwedbankJefferies International sänker sin rekommendation för Swedbank till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 235 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Jefferies spår att SEB:s tillväxt uppgår till 8 procent under 2017-2019. Genomsnittet för övriga svenska storbanker förväntas ligga på 5 procent, enligt analysen. SEB:s kapitaltäckningsgrad väntas samtidigt öka med 4 procent per år, enligt Jefferies som spår att banken kan komma att dela ut 73-74 procent av nettovinsten under perioden. Direktavkastning spås uppgå till 5,6-6,5 procent, skriver Kristin Dahlberg.

I samband med den senaste rapportpresentationen den 1 februari i år beslutade SEB om en utdelning på 5,50 kronor per aktie vilket motsvarar en direktavkastning på cirka 5,3 procent. SEB:s uttalade mål är att dela ut 40 procent eller mer av vinsten per aktie, skriver banken på sin hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets