”Johan Carlström har väldigt stor kompetens”

Fingerprint Cards nya vd Christian Fredrikson om tidigare vd:n Johan Carlström och bolagets supporterskara.

Efter sex veckor på nya jobbet tar Christian Fredrikson emot Affärsvärlden på Fingerprint Cards Stockholmskontor.

Bolaget är känt för sin supporterklubb, som anförs av privata aktieägare med alias som Crowhater och Smartcard som på aktieforum och Twitter undervisar och diskuterar aktien. Han försöker själv vara aktiv i sociala medier, twittrar med jämna mellanrum.

– Men jag kommer inte att kunna kommentera rykten på Twitter. Kvartalsrapportering räcker i en bransch där svängningar mellan kvartalen är stora, säger Christian Fredrikson.

Storägaren i bolaget, Johan Carlström, är en av de mer aktiva Fingerprint-debattörerna på sociala medier. Det är för övrigt samme Carlström som tvingades avgå som vd efter misstänkt insiderhandel i aktien, ett ärende som snart ska prövas i tingsrätten och där Carlström säger sig vara oskyldig. Dessutom är han fortsatt anställd som affärsutvecklare på Fingerprint.

Fredrikson svarar svävande på om han tillrättavisat Johan Carlström om Twitter-användandet.

– Johan har väldigt stor kompetens och bra insikt i branschen och det försöker vi dra nytta av i hans roll som affärsutvecklare. Han är inte insider. Han sitter inte i bolagets ledning. Och han får själv ta ansvar för det han skriver, säger Fredrikson.

 

Det här är en kortversion av intervjun med Christian Fredrikson, ”Vi vill vara ledande”Bättre struktur, fortsatt tillväxt och förvärv står högt på att göra-listan för sensorbolaget Fingerprint Cards nya vd Christian Fredrikson..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets