Källa: De vinner budstriden om Haldex

Tyska ZF Friedrichshafen har lagt ett bud på den svenska bromstillverkaren Haldex. Budet är lägre än konkurrenten Knorr-Bremses men mycket pekar nu på att ZF:s bud ändå går igenom.

Den tyska industrijätten ZF Friedrichshafen har lagt ett bud på Haldex värt 120 kronor och aktieägarna har till på måndag att tacka ja eller nej till erbjudandet. Styrelsen har rekommenderat budet, men det råder ändå osäkerhet om huruvida det går igenom. Anledningen är att en annan tysk jätte, Knorr-Bremse, har lagt ett bud på 125 kronor. Knorr-Bremse har dock rätt att dra tillbaka det budet om konkurrensmyndigheterna ställer för höga krav. Det har skapat förvirring hos aktieägarna.

Om ZF inte fått in mer än 50 procent av aktierna på måndag, den 3 oktober, drar de tillbaka sitt bud. Men mycket pekar nu på att de lyckas få tag på det antal aktier de behöver.

– Idag har det bara omsatts 124 000 aktier. Det innebär att det inte finns några köpare. Alltså tror marknaden att ZF:s bud går igenom, säger en källa till Affärsvärlden.

Den låga omsättningen tyder också på att Knorr-Bremse inte ligger och köper på sig mer aktier. Enligt uppgifter till Affärsvärlden finns det hedgefonder som försökt få Knorr-Bremse att köpa deras aktier, men Knorr-Bremse har inte varit intresserade.

– Hedgefonderna spekulerade i att ZF skulle höja budet. När de inte ser ut att göra det, tror jag inte de tycker det är värt att ta risken att ligga kvar med aktierna och hoppas på att Knorrs bud går igenom.

Hedgefonderna lär dock vänta in i det sista innan de lämnar in sina aktier. Knorr-Bremse har trots allt måndagen på sig att komma in med ett nytt bud.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco