Kina startar fondjätte till förmån för arbetslösa

Kina tänker inrätta en ny fond på 100 miljarder yuan, motsvarande 15,3 miljarder dollar, som skall fungera som stöd till de personer som blivit uppsagda av bolag som befinner sig i en omstruktureringsfas. Det rapporterar Xinhua.

Enligt Feng Fei, vice minister för industri- och informationsteknik, skall fonden under en tvåårsperiod bistå med träning och jobbsökande. Feng tillade samtidigt att processen med att återanställa arbetstagarna blir en tuff sådan med tanke på de jobbförluster som håller på att uppstå i och med hanteringen av de så kallade zombiebolagen.

Att dra ned på överkapaciteten ligger högt upp på Kinas agenda. Inom sektorer som stål och kol har myndigheterna ökat sina ansträngningar, där 91 miljoner ton av föråldrad kapacitet i järnindustrin och 94,8 miljoner ton i stålindustrin har eliminerats under tidsperioden 2011-2015.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.