Köpläge i småspararfavoriten Recipharm

På tre till fyra år ska Recipharms försäljning fördubblas. Det klarar bolaget.

Kontraktstillverkaren inom läkemedel, Stockholmsbaserade Recipharm, blev snabbt en småspararfavorit efter noteringen för ganska precis tre år sedan.

Konservativt räknat, med vinstlyft på i storleksordningen 12 procent, alltså mindre än halva fjolårslyftet, så värderas aktien till p/e 25 och 22 för i år och nästa år. Det är inte dyrt för ett bolag som inte bara stakat ut en egen väg i läkemedelsdjungeln, utan som också tycks vara kapabelt att följa den. Rådet blir köp med riktkurs 152 kronor på ett års sikt.

Fotnot: Recipharm är ett innehav i Affärsvärldenfonden. Fonden har ägt Recipharm sedan februari 2016 och har 3–5 års placeringshorisont.

Hela analysen finns att läsa här: Med nya förvärv i sikteRecipharm shoppar globalt. På tre till fyra år ska försäljningen fördubblas. Det klarar bolaget..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.