Lägre kurser på Wall Street

USA-börserna inledde veckans handel med att falla tillbaka mot bakgrund av en nedgång i oljepriset i kombination med förnyad oro för en försvagad världsekonomi.

WTI-oljans frontmånadstermin sjönk 0,83 dollar till 30,06 dollar per fat.

Sämsta sektorer på S&P 500 var Material och Finans.

”Vi måste se ett stabiliserat oljepris för att investerarna ska återfå förtroendet”, sade Terry Sandven, chefsstrateg vid banken Wealth Management i Minneapolis, till Reuters.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 1,1 procent till 16.028. Det bredare indexet S&P 500 föll med 1,4 procent till 1.854 medan tekniktunga Nasdaq Composite backade med 1,8 procent till 4.284.

Indexen stängde ändå 0,7-1,0 procent högre jämfört med noteringarna

klockan 17.30 då Stockholmsbörsen stängde.

Räntan på den tioåriga obligationen sjönk med 11 punkter till 1,74 procent samtidigt som trettioårsräntan föll 12 punkter till 2,56 procent.

Bankerna presterade svagt, liksom i Europa tidigare på dagen, på oro för kvaliteten vad gäller sektorns balansräkningar. I sektorn noterades Goldman Sachs 4,6 procent lägre.

Inom tekniken sjönk Facebook 4,1 procent medan Amazon var ned 2,8 procent.

Chesapeake Energy rasade 33 procent på spekulationer om att bolaget kommer ansöka om konkurs. Dessa rykten tillbakavisades dock av bolaget. Chesapeake är bland annat USA:s näst största producent av naturgas.

It-bolaget Cognizant föll 7,7 procent till 54,05 dollar efter att ha lämnat sin svagaste intäktsprognos på 14 år.

Ingen amerikansk makrostatistik presenterades på måndagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets