Lista: Här är månadens kursraketer

Anoto och Wilson Therapeutics sopar banan med resten på börsen när april månad summeras.
Lista: Här är månadens kursraketer - raket-700-161205_binary_6809739.jpg

När vi summerar hur Stockholmsbörsen gick i april hittar vi två tydliga vinnare.

Kursraketerna Anoto och Wilson Therapeutics rusade 63 procent respektive 50,5 procent.

Anoto utvecklar digitala skriv- och ritlösningar. Det finns två nyheter från april som kan förklara kursrusningen. Bolaget etablerade tillsammans med SMark ett nytt strategiskt avtal och utökade samtidigt samarbetet. Anoto utsåg också Trata till huvuddistributör i Indien för tre år med möjlighet till förlängning om Anoto mottar order om minst en miljon digitala pennor. Så sent som för en månad sedan låg Anoto på förlorarlistan.

Månadens andra kursraket, forskningsbolaget Wilson Therapeutics, fick i april en höjd rekommendation av DNB som spår ett kurslyft om 128 procent. Anledningen till den höjda rekommendationen var att bolagets läkemedelskandidat Decuprate fick ett intressant mottagande vid leverkongressen EASL.

 

Här är april månads börsvinnare

Bolag april %
   
Anoto Group 63,0
Wilson Therapeutics 50,5
BE Group 29,3
Alltele 24,6
Ahlstrom-Munksjö 24,4
Indutrade 22,5
Micro Systemation B 22,3
HMS Networks 22,1
Xano Industri B 20,4
Novotek B 20,2
Midway B 20,0
Biotage 19,1
Net Insight B 18,8
Inwido 17,8
Cellavision 17,8
Vitrolife 17,7
Agromino 16,5
Saab B 16,1
VBG Group B 15,7
Duroc B 14,0

Källa: Factset

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco