Mäklare spår kursdubbling

Tobii, som utvecklar utrustning för så kallad eyetracking, har potential att gå starkt det närmsta året. Det säger Anne-Sophie Riis, mäklare hos ABG Sundal Collier i Danmark, till Børsen.dk.

– En realistisk potential ��r en dubblering inom ett år så som marknaden är nu. Och om marknaden verkligen kan växa till en miljard sensorer så är potentialen på längre sikt betydligt högre än dubbelt upp, säger Anne-Sophie Riis.

Hon pekar framför allt på enheten Tobii Tech där den stora potentialen bedöms finnas. Förutom att implementera tekniken i datorer – företaget har tecknat avtal med Acer och Dell – är Tobii Tech även inriktat mot till exempel fordonsindustrin samt industriella och medicinska tillämpningar.

Tobiis vd Henrik Eskilsson har tidigare sagt att bedömningen är att runt 1 miljard enheter så småningom kan komma att ha ögonstyrningssensorer.

Anne-Sophie Riis har tidigare arbetat som analytiker på Dansk Industri.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets