Meitu planerar stor börsnotering i Hongkong

Meitu, som ligger bakom en populär selfie-app, har siktet inställt på en notering på Hongkongbörsen. I fredags ansökte bolaget om en notering som kan dra in mellan 500 miljoner och 1 miljard dollar, enligt Wall Street Journal. Börsintroduktionen väntas ske i det fjärde kvartalet.

Nyheten är extra intressant då teknikbolag historiskt har valt New York-börsen eller Nasdaq för sin börsnotering. Om Meitus notering blir lyckad kan Hongkong därmed stärka sin position och därigenom locka till sig fler teknikbolag som Xiaomi, Didi Chuxing vid framtida börsnoteringar.

Meitu värderades till omkring 3,8 miljarder dollar vid den senaste finansieringsrundan i år. I samband med börsnoteringen eftersträvar bolaget en värdering på 5 miljarder dollar.

Meitu har utvecklat appar som hjälper användare att redigera och dela selfies. Enligt bolaget ska dess appar användas på fler än 1 miljard enheter runt om i världen. Bland investerarna finns taiwanesiska Foxconn, hedgefonden Tiger Global Management samt de kinesiska riskkapitalfirmorna IDG och Qiming Venture Partners.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.