Mest populära appen i USA

Enligt en undersökning utförd av Nielsen var Facebook den mest populära appen att ha på sin telefon under 2015 med nära 127 miljoner unika användare per månad.

På andra plats noteras Googles videonätverk Youtube med 97,6 miljoner användare varje månad, och på tredje plats ses Facebooks Messenger-app med nästan lika många användare som Youtube. Google dominerade dock såväl plats fyra, fem, sex och sju med bland andra Play och Gmail.

Smartphone-penetrationen i USA uppgick under året till 80 procent, att jämföra med 78 procent under förra året. Högst tillväxt bland apparna nådde Facebook Messenger med 31 procent och Apple Music med 26 procent.

I landet har 52,6 procent av smartphone-användarna en telefon baserad på Googles Android. Samma siffra för Apple med operativsystemet uppgår till 42,7 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.