Michael Wolf lämnar Swedbank

Styrelsen för Swedbank och Michael Wolf har träffat en överenskommelse om att Michael Wolf lämnar sin befattning som vd och koncernchef per dagens datum. Styrelsen har tagit initiativ till förändringen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Birgitte Bonnesen till tillförordnad vd. Hon kvarstår även som chef för Svensk bankverksamhet. Rekryteringsarbetet inleds nu för att snarast möjligt kunna presentera en ny vd.

“Michael Wolf har på ett framgångsrikt och inspirerande sätt lett Swedbank till att i dag vara en av Europas starkaste banker med lägre risk och uthållig intjäningsförmåga. För detta förtjänar Michael Wolf stor uppskattning. Styrelsens bedömning är dock att det är dags för ett nytt ledarskap och en ny VD som kan ta Swedbank till nästa nivå”, säger Anders Sundström, styrelseordförande i Swedbank.

Michael Wolf kommer i enlighet med sitt avtal att erhålla uppsägningslön och avgångsvederlag, bestående av 75 procent av lönen under uppsägningstiden som motsvarar 12 månader samt avgångsvederlag på ytterligare 75 procent av lönen i 12 månader. Michael Wolfs nuvarande årslön är 13 miljoner kronor. Avräkning på lön och avgångsvederlag sker om Michael Wolf erhåller nytt arbete, skriver Swedbank.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.