Nordeas vd lämnar

Nordeas vd och koncernchef Christian Clausen har beslutat sig för att lämna sin position och styrelsen har beslutat att Casper von Koskull kommer ta över tjänsten från och med den 1 november. Det skriver banken i ett pressmeddelande.

Casper von Koskull är 54 år och rekryterades till Nordea 2010 som chef för storföretagsenheten (Wholesale Banking). Han är i dag också vice vd för banken. Dessförinnan uppges han ha haft en lång karriär inom bankverksamhet i Frankfurt, New York och London, senast i rollen som högt uppsatt chef på Goldman Sachs.

Vidare har styrelsen utsett Torsten Hagen Jørgensen till operativ chef samt ställföreträdande koncernchef. Hagen Jørgensen har varit anställd i banken sedan 2005 och ingått i koncernledningen sedan 2011.

Clausen kommer att fortsätta i en rådgivande roll fram till slutet av 2016, då han lämnar Nordea.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets