Oljedirektoratet: Ljusning i oljesektorn

Det norska Oljedirektoratet (OD) har presenterat nya siffror för oljesektorn i landet. "Vi ser en växande optimism", säger OD.s chef Bente Nyland till dn.no.

Stora kostnadsnedskärningar i den norska oljesektorn har skapat lönsamhet i en rad oljerelaterade projekt i Norge. Det visar siffrorna för helåret 2016 som Oljedirektoratet presenterade i dag, skriver dn.no.

– Nu är grunden lagd för ökad lönsamhet både i existerande och nya projekt, säger Bente Nyland till dn.no.

Oljeprospekteringen föll kraftigt i Norge i fjol. Under 2016 borrades 36 stycken prospekteringsbrunnar. Det var 20 färre än året dessförinnan. Investeringarna uppgick till 135 miljarder norska kronor under 2016 vilket var 50 miljarder mindre än 2015, skriver dn.no.

Oljedirektoratet räknar med ytterligare investeringsfall fram till 2018. Därefter spår myndigheten att oljeinvesteringarna tar fart och närmar sig 140 miljarder norska kronor 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.