Oviss utgång av eventuellt extraval

Utgången av ett extraval i Sverige är mycket svårbedömd. De rödgröna riksdagspartierna har minskat sin ledning, även om de fortfarande leder med 2,2 procentenheters marginal.

Sverigedemokraterna uppges ha en stark vågmästarposition och alla riksdagspartier ligger över 4-procentsspärren.

Det framgår SKOP:s senaste undersökning som presenterades på fredagen.

De tre rödgröna partierna har tillsammans stöd av 43,8 procent av valmanskåren. De fyra borgerliga allianspartierna samlar tillsammans 41,6 procent av partisympatierna.

Sverigedemokraterna får 11,8 procent i undersökningen, vilket är en nedgång på 1,1 procent sedan riksdagsvalet.

Undersökningen genomfördes mellan 4-24 november då cirka 1.000 svenskar intervjuades.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets