Pressad bankchef: Jag är här till 150 procent

Den tyska storbanken faller på börsen efter att ledningen meddelat att banken ska ta in drygt 75 nya miljarder kronor. Men vd John Cryan dementerar uppgifterna om att han skulle vara på väg bort. "Jag har inte tröttnat", säger han till CNBC.

Skandalerna har avlöst varandra i den tyska storbanken Deutsche Bank de senaste åren.

I april 2015 fick banken exempelvis böta 2,5 miljarder dollar för manipulation av Libor. Dagen före julafton 2016 fick banken böta totalt 7,2 miljarder dollar till det amerikanska justitiedepartementet på grund av bristfällig hantering av säkerhet för lån under bostadskrisen 2008. I slutet av januari i år kom nästa smäll när Ryssland krävde Deutsche Bank på drygt fem miljarder kronor i böter för påstådd penningtvätt, ett ärende som även utreds av amerikanska myndigheter.

I helgen meddelade den pressade bankjätten att den planerar en nyemission för att ta in 8 miljarder euro, drygt 75 miljoner kronor, i nytt kapital till banken. Nyheten fick aktien att falla tung på Frankfurtbörsen i den inledande handeln på måndagen. Aktien har därefter återhämtat sig och klockan 10.30 svensk tid på måndagen stod kursen i drygt 18 euro, minus knappt 1 procent.

John Cryan tog över som ny vd så sent som i juni i fjol och har haft en svår uppgift att vända den negativa utvecklingen i banken. Nyligen rapporterade tyska Handelsblatt att Cryan tröttnat och hänvisade till källor i banken. Nu går Cryan ut och dementerar uppgifterna.

– Jag är inte trött på Deutsche Bank. Jag sade igår att jag är 150 procent här och jag stannar för att få se vändningen, säger han till CNBC.

Däremot säger Cryan att flera av bankens övriga anställda kommer att bli tvungna att lämna framöver, mycket på grund av köpet och integreringen av Postbank.

– Det kommer att bli en svår integrationsprocess av verksamheten i Tyskland, men det är bara i Tyskland som detta gäller, säger han till CNBC.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.