Rekordår för Volvo Cars

Volvo Cars vinst tredubblades jämfört med 2014. Dessutom rapporterade företaget sitt bästa år någonsin när det kommer till antalet sålda bilar.

Volvo Cars rapporterar ett rörelseresultat på 6.620 miljoner kronor för helåret 2015, en tredubbling jämfört med 2014 då resultatet kom in på 2.128 miljoner kronor. Bolagets intäkter steg till 164 miljarder kronor, från 138 miljarder 2014.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget rapporterade sitt bästa år någonsin när det kommer till antalet sålda bilar – 503.127 stycken. Det är första gången i Volvo Cars 89-åriga historia som bolaget sålt över en halv miljon bilar på ett år. Bolaget har dock som mål att komma upp i en försäljning om 800.000 bilar per år på medellång sikt.

Produktionen av bolagets nya XC90 inleddes under 2015 och orderingången vid slutet av året på 88.000 XC90:s uppges överstiga den initiala målsättningen.

Volvo Cars (Personvagnar) ägs av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group och ska inte blandas ihop med börsnoterade Volvo som tillverkar lastbilar och andra tunga fordon.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets