Så mycket tjänade Bert Karlsson på asylboenden 2016

Bert Karlssons asylbolag Jokarjo gör sitt bästa resultat någonsin - dubblar vinsten.
Så mycket tjänade Bert Karlsson på asylboenden 2016 - bert-karlsson-700_binary_6848924.jpg

Bert Karlssons asylbolag Jokarjo gjorde 2016 sitt bästa resultat någonsin, skriver Expressen.

Bolaget dubblade vinsten mot föregående år, den landade på 120 miljoner kronor efter finansnetto. Omsättningen steg till 747 miljoner kronor, jämfört med 438 miljoner året innan.

Vinsterna kommer från de 60 asylanläggningar som Jokarjo driver. Att skattepengar går in i företaget berör inte Karlsson.

– Det är inte värre än att det finns bolag som bygger vägar och hus för skattepengarna och jag återinvesterar vinsterna, precis som Löfven vill, och skattar i Sverige, säger vd:n Bert Karlsson till Expressen.

Johanna Karlsson, 40, och Joakim Karlsson, 49, barn till Bert Karlsson, är ägare till Jokarjo. Expressen uppger att de förra året fick en aktieutdelning om 36 miljoner kronor. Den kan bli större i år.

– Vi har inte beslutat hur stor utdelningen ska bli ännu, men det blir en hel del mer än förra året, säger Bert Karlsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG