Sensys Gatso rasar på rapport

Sensys Gatso rasar 19,5 procent efter att rapporten för det tredje kvartalet helt och hållet missat marknadens förväntningar. Bakom missarna ligger bland annat att leveranser på stororder har senarelagts.

Något analytikerkonsensus finns inte, men däremot gör både Redeye och Erik Penser, under analysgarantitjänsten EP Access, estimat. De uppdaterades senast efter Q2-rapporten. Även Affärsvärlden har gjort estimat i en analys publicerad i början av september.

Redeyes försäljningsprognos för 2015 låg på 577 miljoner kronor, Pensers låg på 587 miljoner och Affärsvärldens på 577 miljoner.

För årets första nio månader redovisade bolaget en försäljning på 219 miljoner.

Penser och Affärsvärlden bryter inte ned sina estimat per kvartal. Det gör däremot Redeye som hade förväntat sig 208 miljoner i det tredje kvartalet. Utfallet var 100 miljoner.

Noteras bör att bolagets vd Torbjörn Sandberg i rapporten skriver att ”den senaste tidens orderingång ännu inte fått fullt genomslag i siffrorna för det tredje kvartalet”. Till exempel har ordern som Gatso fick innan fusionen slutfördes i somras på 165 miljoner senarelagts till det första halvåret 2016. När ordern aviserades i juli uppgav bolaget att leveranserna skulle börja samma månad och slutföras i slutet av 2015.

Resultatförväntningarna infriades således inte heller. Penser, Redeye och Affärsvärlden tror på ett rörelseresultat på 165, 145 respektive 136 miljoner för 2015. Utfallet första nio månaderna var 27 miljoner.

I det tredje kvartalet trodde Redeye på ett rörelseresultat på 53 miljoner. Utfallet var -7,4 miljoner. Justerat för engångskostnader var utfallet 7,9 miljoner.

Sensys Traffic bytte den 1 augusti bytt namn till Sensys Gatso Group i samband med förvärvet av holländska företaget Gatso Beheer.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco