Snabbväxande Leovegas har mer att ge

Leovegas växer mycket snabbt och med en stadig kassa väntar fler förvärv. Trots kursrusningen finns mer att ge i aktien.
Snabbväxande Leovegas har mer att ge - leo-vegas-700-170206_binary_6823036.jpg

KÖP. Gamblingbolagen på Stockholmsbörsen har åter hamnat i rampljuset efter att en längre tid ha mött en mer njugg inställning från investerarna. Osäkerhet kring hur och när regleringar kommer att påverka konkurrens och i slutändan vinsten har skapat viss huvudbry. Största vinnaren sedan spelutredningen presenterades den 31 mars är mobil-kasinooperatören Leovegas.

Leovegas är en relativt liten spelare och ett attraktivt förvärvsobjekt för utländska operatörer som vill etablera sig i Sverige och Norden när omregleringen står för dörren.

Affärsvärlden gillar de mindre och innovativa uppstickarna i gamblingbranschen som växer fort. Till denna kategori hör även Leovegas. Trots att kursen rusat med drygt 15 procent sedan den övertygande rapporten, bedömer vi att det finns mer att ge. Årets ev/ebit 18 tyder visserligen på att aktien är fullvärderad men vi är över­tygade om att den snabba tillväxten fortsätter och då är 2018 års ev/ebit 11 attraktivt. Köp aktien upp till riktkursen 60 kronor om ett år.

Det här är en nedkortad version av analysen Snabbväxare med mer att geLeovegas växer mycket snabbt och med en stadig kassa väntar fler förvärv. Trots kursrusningen finns mer att ge i aktien.. Prenumeranter kan ta del av hela genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.