Spotify fortsätter läcka pengar

Svenska musiktjänsten växer i rask takt men har fortsatt svårt att redovisa vinst.
Spotify fortsätter läcka pengar - daniel-ek-700_binary_6849933.jpg

Spotify bekräftade nyligen att bolaget ska börsnoteras i USA.

Det mesta inom Spotify ser också ut att växa, vilket även inkluderar förlusterna.

Enligt The Information ökade musiktjänstens förluster med 300-400 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 2,9-3,9 miljarder svenska kronor. Sajten hänvisar till information som Spotify har gett till sina investerare.

Detta är en kraftig ökning av förlusten, trots att bolaget ökade intäkterna med 50 procent, vilket motsvarar 28 miljarder kronor. 2015 förlorade bolaget 1,8 miljarder kronor.

Enligt rapporten har Spotify 126 miljoner aktiva användare, en ökning med 26 miljoner från föregående år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets