Storbanken: Fem kursbubblare

Merrill Lynch listar fem bolag med stor uppsida.
Halvledare

Halvledarindustrin går starkt. Men det är inget mot potentialen i marknaden, skriver Merrill Lynch i en rapport.

Storbanken menar att marknaden kan öka 100 miljarder dollar fram till 2022. Detta på grund av att utvecklingen kring VR, AR, artificiell intelligens och självkörande bilar kommer stiga kraftigt.

Investerare som äger rätt aktier kan vänta sig en spännande resa, skriver banken i rapporten, signerad halvledaranalytikern Vivek Arya.

I samma rapport listas fem halvledarbolag där uppsidan är stor – samtliga bolag har en hand i den växande ”internet of things”-sfären. Samtliga får köprekommendationer av Merrill Lynch.

Broadcom

Aktien har varit het det senaste året och är ett så kallat toppval hos banken. Broadcom har en omfattande halvledarproduktportfölj, bland annat inom trådbunden infrastruktur och trådlös kommunikation. Merrill Lynch har satt en riktkurs på 260 dollar per aktie. I dag handlas Broadcom runt 240 dollar per aktie.

Cavium

En Wall Street-favorit sedan en tid och köprekommenderad av Merrill Lynch. Cavium utvecklar halvledarprocessorer för intelligenta och säkra nätverk i USA och internationellt. Bolaget erbjuder också integrerade halvledarprocessorer för bland annat trådbundet och trådlöst nätverk. Merrill Lynchs riktkurs ligger på 85 dollar, i dag handlas aktien för runt 75 dollar.

Microchip Technology

Bolaget är en ledande tillverkare av mikrokontroller, minnen och analoga halvledare.

Merrill Lynch spår ett kurslyft till 95 dollar per aktie från dagens 81 dollar.

Texas Instruments

Ett rutinerat bolag i chipvärlden. Texas Instruments har en bred bas av halvledarkomponenter och jobbar både med den digitala och den analoga marknaden.

Tidigare i år ökade bolaget sin kvartalsutdelning med 32 procent, till 0,5 dollar per aktie, eller två dollar per år. Ökningen speglar den fortsatta styrkan i kassaflödet. Merrill Lynch spår ett kurslyft om 10 dollar, från dagens 85 dollar per aktie till 95 dollar.

Nvidia

Nvidia är ett toppbolag inom sin genre och kom in med en stark rapport för helåret 2016. Bolaget levererar grafikbehandlingsteknik för 3D-marknaden. Nvidia rör sig också mot visuella dataprocessorer för bilar och mobila enheter. Aktien handlas i dag runt 136 dollar per aktie, banken tror att aktien kan nå ett pris på 138 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco