Strateg: Tre aktier som kan fyrfaldigas

Swedbanks aktiestrateg Peter Hermanrud ser läge till bottenfiske i ett antal aktier på Oslobörsen. Hermanrud rekommenderar köp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy och Songa.

Peter Hermanrud har analyserat sambandet mellan nyttjandegraden och aktiekursen i oljeservicebolagen. Nu anser han att det är på tiden att fiska upp aktierna som har bottnat.

Enligt Hermanrud börjar de råvarurelaterade cykliska bolagen att stiga på börsen runt tolv månader före kapacitetsutnyttjandet bottnar, skriver Dagens Næringsliv.

– Detta är det mest intressanta nyckeltalen för alla börsintresserade och investerare. Vi har tittat på de fyra senaste nedgångarna i de cykliska branscherna. Trenden är tydlig, säger han till Dagens Næringsliv och fortsätter:

– Nu är tiden inne för att gå och bottenfiska i oljeservice-aktier.

LÄS MER: Analytikerfavorit har mer att geDet finländska bolaget har gått starkt efter avknoppningen från Metso.

Han rekommenderar köp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy och Songa vars aktiekurser han tror kan komma att fyrfaldigas framöver.

Peter Hermanrud tror däremot inte att branschen går mot goda tider utan att det dröjer flera år innan det börjar ljusna.

– Det låter galet, för det är fullständig katastrof och det blir värre. Hur som helst: Köp aktier nu, säger han till Dagens Næringsliv.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets