Sval inledning väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens handel kring nollstrecket. De europeiska terminerna indikerar en oregelbunden öppning där DAX-terminen handlas på oförändrade nivåer.

Kurserna på Wall Street stängde gårdagens handel klart över nollstrecket i takt med att oljepriset steg samtidigt som börserna i Asien handlats positivt under natten.

Under morgonen har den svenska rapportperioden startat på allvar där bland annat Nordea och Ericsson presenterat siffror för det fjärde kvartalet 2015 samt för helåret 2015.

Nordea redovisade ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2015 på 1.027 miljoner euro (1.157) vilket var 13 procent lägre än analytikernas förväntningar på 1.187 miljoner euro, enligt en analytikerenkät från SIX News/Inquiry Financial.

Ericsson redovisade ett resultat efter skatt på 7,0 miljarder kronor (4,2) för det fjärde kvartalet 2015. Utfallet var under analytikernas konsensus som låg på 7,3 miljarder kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets