Svenska analyshus: Köpläge i Vietnam

Svenska Coeli Asset Management och Tundra Fonder uppger att de tänker öka sina innehav i vietnamesiska bolag under året.

Ett rekordstort inflöde av utländskt kapital och ett nytt frihandelsavtal i Vietnam är huvudorsaken till att Coeli planerar att öka aktieinnehavet i landet i år. Tundra Fonder säger i sin tur att de planerar att öka sitt innehav i vietnamesiska konsument-, industri, och byggbolag. Det skriver Bloomberg.

Enligt Coelis Malmö-baserade portföljförvaltare James Bannan har lönerna ökat kraftigt i Vietnam vilket i sin tur lär påverka konsumtionen positivt.

Shamoon Tariq på Tundra är inne på samma linje. Han tror att konsumtionen och regeringsreformer kan lägga grunden för ett ekonomiskt uppsving i landet.

HSBC är också positiva till Vietnam som banken anser utgör en ”ovanligt ljus punkt” med attraktiva värderingar på aktiemarknaden, enligt en rapport från den 22 februari som Bloomberg tagit del av.

Vietnams VN Index värderas till 1,68 gånger nettotillgångarna, vilket är nära treårslägsta. Vietnamns regering räknar med en tillväxt på 6,7 procent i år.

Under 2015 devalverade landets centralbank The State Bank of Vietnam valutan dongen tre gånger efter att Kina sänkt värdet på yuanen. I januari devalverade den vietnamesiska centralbanken valutan igen i syfte att öka exportbolagens konkurrenskraft.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.