”The Mauler” går in i svensk spelstudio

Svenska spelstudion Prey Studios har fått MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustavsson som ny delägare.

I en intervju med Breakit säger grundaren och vd:n för Prey Studios, Janek Skoglund, att kontakten med Alexander Gustavsson togs upp via en gemensam bekant.

Prey Studios har som affärsidé att få fram ett spel där man kan coacha fram nya stjärnor inom kampsporten MMA. Spelet har Football Manager som sin förebild och kommer inledningsvis att lanseras i form av en stängd betaversion till de mest trogna fansen.

Med Alexander Gustavsson nu med på tåget förväntas han inte bara bistå med pengar utan även ett kontaktnätverk som beskrivs av Janek Skoglund som ovärderligt för Prey Studios.

Planen för bolaget längre fram på sikt blir att genomföra en bred lansering av spelet.

”Troligen testar vi först i till exempel Kanada innan vi går in på de större marknaderna”, säger Janek Skoglund.

Han avslöjar också att samtalen om en börsnotering har börjat figurera inom bolaget.

”Det är ett alternativ som vi redan nu pratar om. Det är ett bra sätt för tidiga investerare att kunna omsätta sina aktier samtidigt som fler får möjlighet att komma in som ägare”, säger Janek Skoglund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.