Transcom lämnar Colombia

Kundtjänstbolaget Transcom kommer att stänga sin förlustbringande enhet i Colombia och "utvärdera alternativ" för den återstående latinamerikanska verksamheten i Chile och Peru. En omstruktureringskostnad om 2,2 miljoner euro väntas i fjärde kvartalet 2015, varav 1,4 miljoner euro är icke-kassaflödespåverkande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt har Transcom genererat drygt 15 miljoner euro i förluster i Latinamerika, varav 4,2 miljoner i Colombia. Att stoppa dessa förluster är en ”mycket viktig prioritering” för bolaget i år.

Förlusterna i Colombia uppgick till 1,6 miljoner euro på rörelseresultatnivå (ebit) under de första nio månaderna 2015. Motsvarande förluster var 0,8 miljoner i såväl Chile som Peru.

Vidare kommer Transcoms region- och ledningsstruktur kommer att förändras. Här uppskattas en omstruktureringskostnad om 2,7 miljoner euro i första kvartalet 2016 och förväntade årliga direkta kostnadsbesparingar om 2,9 miljoner euro, plus ytterligare förväntade effektivitetsvinster ”under kommande år”.

Följande förändringar genomförs avseende Transcoms regionstruktur:

* Den nya regionen ”Kontinentaleuropa” förenar Transcoms verksamhet i Spanien och Portugal med den tidigare regionen Central- & Sydeuropa (förutom Storbritannien). Roberto Boggio blir chef för den nya regionen. Isabel Sánchez-Lozano, chef för den tidigare regionen Iberia & Latinamerika, får lämna Transcom.

* Den nya regionen ”Engelskspråkiga marknader och APAC” integrerar verksamheten i Storbritannien med Nordamerika och Asien/Stillahavsområdet. Siva Subramaniam har utnämnts till chef för denna nya region.

* Region Nordeuropa förblir oförändrad och leds av Christian Hultén.

* Transcoms tillgångar i Chile och Peru, som genomgår en strategisk översyn, kommer att ”skötas separat” och rapportera till vd Johan Eriksson.

Med början i delårsrapporten för det första kvartalet 2016 kommer Transcoms segmentrapportering att reflektera denna nya organisation. Proformasiffror enligt den nya strukturen offentliggörs innan publiceringen av delårsrapporten.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets