Uber värderas till 40 miljarder dollar

Transportbolaget Uber värderas till hela 40 miljarder dollar efter torsdagens finansieringsrunda om 1,2 miljarder dollar.

Det skriver Financial Times.

Det gör bolaget till ett av de högst värderade privatägda bolagen i världen. Bolaget får dessutom en högre värdering än flera börsnoterade transportföretag som Delta Air Lines, American Airlines och United Continental.

Värderingen överstiger också den för sociala medieföretag som Twitter och Linkedin.

Vid Ubers förra finansieringsrunda i juni på 1,2 miljarder dollar var värderingen “bara” 17 miljarder dollar.

Uber är IT-företag som erbjuder en internetbaserad tjänst, en app, för beställning och betalning av taxiresor.

Med tjänsten kan användaren se var chauffören befinner sig och vice versa. Vid beställning av en bil kan beställaren på kartan i appen se hur bilen rör sig och hur lång tid det förväntas ta innan den är framme. Betalning sker genom appen, där Uber tar mellan 5-20 procent av betalningen medan resten går till chaufförerna.

Uber-appen, kan laddas ner för iOS, Android och Windows Phone, finns under 2014 i 45 länder, i Sverige i Stockholm och Göteborg.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.