UBS spår fler sålda Iphone

UBS ser en ökad iPhone-försäljning under räkenskapsåren 2017 och 2018, skriver Streetinsider.

För 2017 förväntas försäljningen av iPhones uppgå till mellan 207-222 miljoner. Det motsvarar en uppgång på som högst fem procent jämfört med 2016, uppgav den schweiziska investmentbanken.

För 2018 är siffran beräknad att stiga till mellan 240-264 miljoner enheter, vilket ger en maximal tillväxt på 18 procent.

Den ökade försäljningen väntas som direkt följd leda till att resultatet per aktie stiger för de två kommande åren. För 2017 uppskattas en ökning från 8,90 dollar till 9,00 dollar per aktie. För 2018 handlar den om en resultatförbättring på 40 cent till 10,80 dollar, jämfört med tidigare prognoser.

UBS prognos är den första på länge där man har valt att höja förväntningarna för Silicon Valley-jätten. Banken upprepar sin köprekommendation och sätter riktkursen till 115 dollar. En Apple-aktie kostar i dagsläget 104,5 dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.