Upptrissade brittiska bopriser ska utredas

Londons borgmästare Sadiq Khan ska tillsätta den mest omfattande utredningen hittills för att ta reda på i vilken utsträckning utländskt kapital har trissat upp huspriserna i den brittiska huvudstaden, skriver The Guardian.

”Det finns en befogad oro över att allt fler fastigheter köps av utländska investerare”, säger Khan.

Utredningen ska ge en fingervisning om vilka åtgärder som måste sättas in för att utveckla huvudstaden och hjälpa Londonborna att hitta ett boende.

Experter i Kina förutspår att andelen utländska investerare på den brittiska husmarknaden kommer att fortsätta att öka under det kommande årtiondet, skriver The Guardian.

Bara från Kinas framväxande medelklass tros investeringarna fyrdubblas på den utländska bostadsmarknaden, däribland London.

Men det är inte bara London som intresset ökar för. Även Manchester, Liverpool och Birmingham ses som potentiella framtida hotspots.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.