Världsbanken: Denna råvara får det tyngst i år

Världsbanken bedömer att järnmalmen kommer att vara den råvara som får den tuffaste utvecklingen under året.

Det visar World Banks Commodity Markets Outlook i sin senaste utgåva. Världsbanken släpper fyra stycken utblickar inom råvaror per år.

Enligt Världsbanken kommer billigt utbud att fortsätta att levereras vilket sätter press på priset. Dessutom är efterfrågan nära toppnivåer.

Världsbanken bedömer att priset kommer att vara 42 dollar per ton under året. Det går att jämföra med 59,90 vilket banken förutspådde i sin förra utgåva. När det gäller nästa år sänks prisprognosen med 28 procent till 44,10 dollar per ton.

Världsbanken förväntar sig inte heller något prisrally på lite längre sikt. Banken tror att priset kommer att ligga under 50 dollar per ton till 2019 för att sedan nå 51 dollar i slutet av det här decenniet.

Prognoserna för nickel och koppar kapades med 16 respektive 9 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets