Vd:n efter brandolyckan: ”Bryr mig inte om börsen”

Cassandra Oils lokaler drabbades i helgen av en brand efter att vd:n Anders Olsson genomfört ett experiment. "För vår framtid är det inte helt katastrofalt", säger han om händelsen.
Vd:n efter brandolyckan: ”Bryr mig inte om börsen” - anders-olsson-cassandra-oil-affarsvarlden-700_binary_6851789.jpg

Under söndagen drabbades Cassandra Oils verkstadslokaler av en brand som förstörde stora delar av bolagets Västeråsbaserade reaktor. Bolagets kontor är intakt med avtal och dokumentation avseende teknologi och projekt.

Affärsvärlden har talat med vd Anders Olsson som var ensam på plats när branden startade.

Anders Olsson berättar att han åkte till lokalerna själv klockan sex på morgonen för att “testa lite grejer”, det är inte ovanligt han gör det ensam, det har han gjort många gånger förut. Olsson är tydlig med att branden och testerna inte hade något med reaktorn att göra, den har varit avstängd sedan i onsdags.

När Anders Olsson var klar med sina tester ute på gården och skulle bära in utrustningen så fattade något eld. När elden var lös upptäckte han att brandsläckaren stod på fel sida. Han valde då att hoppa genom lågorna.

– Jag var rädd om reaktorn, och med facit i hand var det dumt att hoppa genom elden, jag gjorde vad jag kunde för att försöka släcka den. Sedan exploderade något som slog omkull mig, jag brände mig lite grann, säger han till Affärsvärlden.

Olsson ligger kvar på sjukhuset. Han ser inget på grund av igensvullnade ögon och har brännskador som krävs vård. Han är ändå vid gott mod.

– Jag ser optimistiskt på framtiden, försäkringarna bör täcka det här. För vår framtid är det inte helt katastrofalt, det kanske blir en knapp försening med projekten, men vi gör vad vi kan för att komma igång till hösten.

Hur kommer olyckan att påverka resultatet?

– Kortsiktigt är svårt att säga, det beror på våra försäkringar. Vårt reslutat ligger i försäljningar av olja i framtiden. Projekten ligger kvar och vi siktar på en kraftig expansion, vi ska komma upp i en halv miljon fat per år.

Aktien rasar på börsen, är det en rimlig marknadsreaktion?

– Folk blir nervösa, vad kan man begära? Vi ska gå ut med ett förtydligande. Raset kommer återhämta sig, jag bryr mig inte om börskursen just nu. Den kommer att gå upp när vi börjar producera och visa lönsamhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience