Volvo Cars vd tar plats i Volvos styrelse

Helena Stjernholm, Håkan Samuelsson och Martin Lundstedt föreslås som nya styrelseledamöter i AB Volvo, enligt ett pressmeddelande.

Valberedningen i AB Volvo föreslår att Investors koncernchef Helena Stjernholm, Volvo Cars vd Håkan Samuelsson och Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvo, väljs till nya styrelseledamöter vid årsstämman den 6 april 2016. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande som Affärsvärlden tagit del av.

Valberedningen har också beslutat föreslå omval av ordförande Carl-Henric Svanberg samt ledamöterna Matti Alahuhta, Eckhard Cordes, James W. Griffith, Kathryn V. Marinello, Martina Merz, Hanne de Mora och Lars Westerberg.

Anders Nyrén har däremot meddelat att han inte står till förfogande för omval.

Förslaget innebär att styrelsen utökas med två personer till elva ledamöter.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco