Wall Street inleder ned

De amerikanska börserna handlas till lägre kurser på tisdagen efter att ha noterat stora uppgångar under måndagen. Marknaden fokuserar dels på det pressade oljepriset och dels på makrostatistik som inkommit under dagen.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.45 ned 0,7 procent till 16.511. Det bredare indexet S&P 500 var ned 0,8 procent till 1.931 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,9 procent till 4.529.

Tioårsräntan var oförändrad vid 1,76 procent medan trettioårsräntan var oförändrad vid 2,62 procent.

De amerikanska konsumenternas förtroendeindex för privatekonomin blev betydligt svagare än väntat och uppgick till 92,2 i februari. Analytiker väntade sig ett utfall om 97,0. Januariutfallet reviderades dessutom ned något.

Råoljepriserna visar relativt små rörelser under tisdagens handel, men backar nu sent på eftermiddagen efter att ha klättrat ordentligt uppåt under måndagen. WTI- och Brentoljan handlas runt 32-34 dollar fatet.

Nya uttalanden från Saudiarabiens oljeminister verkar ha satt press på priserna. Sent ikväll kommer amerikansk oljelagerstatistik från API och under onsdagen presenteras den officiella statistiken över amerikanska oljelager.

Omsättningen i den amerikanska detaljhandeln var upp med 1,2 procent under den tredje veckan i februari jämfört med motsvarande vecka året innan, enligt Johnson Redbook index.

“Försäljningen blev stadigare med shopping i sista-minuten inför Alla hjärtans dag på söndagen. Rekordkallt väder på Alla hjärtans dag, särskilt i nordost, bidrag till att förbättra försäljningen av säsongskläder för kvinnor”, uppges det i rapporten.

Bland bolagen har byggvaru- och heminredningskedjan Home Depot rapporterat ett bättre än väntat resultat för det fjärde kvartalet. Aktien steg 1,0 procent.

Varuhuskedjan Macy’s rapport för det fjärde kvartalet var bättre än befarat, aktien avancerade 2,0 procent.

Time Inc ska enligt uppgifter till Bloomberg ge sig in i striden om Yahoos kärnverksamhet, innefattande sökmotor, e-post och nyhetssidor. Yahoo meddelade planer om försäljning förra veckan och ska enligt nyhetsbyrån fått intresse av Verizon Communication och AT&T. Time backade 2,3 procent och Yahoo var ned med 0,6 procent.

Valeant, det skandalomsusade läkemedelsbolaget som rasat med över 70 procent på ett halvår, meddelade efter stängning i går att man efter att ha upptäckt ett redovisningsfel räknar om resultaten för 2014 och 2015. Effekten blir dock liten: -0,10 dollar per aktie 2014 och +0,09 dollar per aktie 2015. Aktien stärktes med 8,5 procent.

Honeywell och United Technologies handlas ned 0,5 respektive 0,7 procent efter uppgifter om att bolagen diskuterat ett samgående och att UTX avvisat Honeywell av konkurrensrättsliga skäl.

Office Depot presenterade ett kvartalsresultat som var svagare än väntat. Aktien backade 2,5 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.