Wells Fargo sänker riktkursen för S&P 500

Wells Fargo sänker sitt mål för S&P 500 i år med 6,5 procent.

 

Storbankens analytiker Gina Martin Adams bedömer nu att det amerikanska storbolagsindexet når 2.100 den kommande tolvmånadersperioden, ned från tidigare prognosen 2.245 punkter. Det skriver Bloomberg.

Den nya riktkursen indikerar dock fortfarande en uppgång med cirka 7,5 procent jämfört med nuvarande nivån på runt 1.950.

Bakomliggande orsaker till sänkningen är oljepriserna, sämre kreditförhållanden och en flackare räntekurva.

– Aktier kommer röra sig uppåt under de närmaste 12 månaderna, men kanske inte lika robust som vi förutsåg i början av december, skrev Martin Adams i en analys till klienter på torsdagen.

Hittills i år har 22 strateger redan sänkt sina prognoser för S&P 500. Bland orsakerna har nämnts allt från Kina till oljan och räntor. Den genomsnittliga analytikerprognosen sänktes i början av februari vilket var första gången det skett så tidigt in på ett år sedan 2003.

Medianprognosen var i slutet av december 2.200 för S&P 500. Det har sedan dess fallit till 2.175.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.