Bopriserna i centrala Umeå passerar Göteborg

Priserna på nyproducerade lägenheter i centrala Umeå har stigit till nivåer som ligger över priserna på nyproduktion i Göteborg och Malmö. "Det finns många i Umeå som har gott om pengar", säger fastighetsmäklaren Hans Lundgren på Mäklarcity, till Affärsvärlden.
Bopriserna i centrala Umeå passerar Göteborg - goteborg-umea-700-170222_binary_6827489.jpg

Nyligen sattes ett nytt prisrekord för en lägenhet i Umeå. En fyrarummare på 120 kvadratmeter i nyproducerade projektet Nötskrikan såldes för närmare åtta miljoner kronor, drygt 66 000 kronor per kvadratmeter, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

I samma fastighet har det även sålts en 130 kvadratmeter stor lägenhet för cirka sju miljoner kronor och en på 121 kvadratmeter för cirka 6,4 miljoner kronor, enligt Västerbottens Kuriren. Det motsvarar kvadratmeterpriser på cirka 52 800-53 500 kronor.

– Det finns många i Umeå som har gott om pengar och har råd att köpa dyra lägenheter, säger Hans Lundgren, fastighetsmäklare på Mäklarcity till Affärsvärlden.

Mäklarcity hade ansvaret för försäljningen av rekordlägenheterna i Umeå. Inom kort släpps priserna på ett av deras andra nyproduktionsprojekt: Glitne i centrala Umeå. Enligt Hans Lundgren kommer det genomsnittliga kvadratmeterpriset i bostadsprojektet att landa på över 65 000 kronor per kvadratmeter.

Priserna på nyproducerade bostäder i centrala Umeå ligger nu på nivåer som är jämförbara med två av Sveriges tre storstadsområden: Göteborg och Malmö.

Enligt försäljningssiffror från booli.se över såld nyproduktion 2017 ligger genomsnittspriset för en nyproducerad lägenhet i Göteborg på 48 138 kronor per kvadratmeter. I Malmö är siffran 26 854 kronor per kvadratmeter.

Det är däremot en bit kvar till prisnivån i Stockholms kommun. Där ligger genomsnittspriset på 75 810 kronor per kvadratmeter för såld nyproduktion 2017.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets