Här är sommarens boprisraketer

I en av Sveriges kommuner har priserna på bostadsrätter ökat med närmare 40 procent i sommar. Affärsvärlden har listan på platserna där bostadspriserna stigit mest under juni-augusti.

Sommaren har varit sval på den svenska bostadsmarknaden. Priset på en bostadsrätt har fallit med 2 procent under juni till och med augusti. Villapriserna har under samma period stigit med 1 procent.

Nedan har Affärsvärlden listat alla kommuner där priserna på bostadsrätter respektive villor har stigit över 5 procent i sommar.

Det största prislyftet på bostadsrätter återfinns i Ängelholms kommun där priserna stigit med 39 procent under juni-augusti. På länsnivå syns det största prislyftet i Blekinge där bostadsrättspriserna under perioden stigit med 7 procent.

På villamarknaden återfinns sommarens största prislyft i Finspång och Mora kommun med en ökning på 15 procent. På länsnivå är Norrbotten prisvinnaren med en ökning på 7 procent under perioden. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

 

Bostadsrätter:

Kommun Prislyft (%)
Ängelholm 39
Falkenberg 38
Mariestad 21
Kiruna, Motala, Ystad, Östhammar 16
Linköping, Lund 13
Eslöv 11
Knivsta, Nynäshamn 10
Mjölby, Vellinge, Åre 9
Karlshamn, Karlskrona, Upplands-Bro, Växjö 8
Mölndal, Uppsala 6
Gotland, Jönköping, Kungälv, Sigtuna, Tyresö, Umeå 5

 

Villor:

Kommun Prislyft (%)
Finspång, Mora 15
Nyköping 14
Bollnäs, Kalix, Karlskrona, Leksand, Svalöv, Tranås 13
Luleå 12
Hultsfred, Karlskoga, Svedala, Östra Göinge 11
Arvika, Gagnef, Hammarö, Lindesberg, Ljungby, Motala, Sala 10
Söderhamn 9
Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Östhammar 8
Partille, Strängnäs, Älmhult 7
Falun, Höganäs, Lomma, Skurup, Tierp, Vetlanda, Värmdö 6
Eslöv, Hudiksvall, Kumla, Knivsta, Lysekil, Ronneby, Trollhättan 5

 

Källa: Mäklarstatistik

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.