Nyhetsbrev Affärsjuridik

Börs- & ekonominyheter 15/9 07:58

Telia krävs på 12 miljarder

"Jag har många gånger tidigare sagt att Telia Company gick in i Uzbekistan på ett oetiskt och felaktigt sätt".

Affärsjuridik 9/9 09:42

Bosch misstänks för delaktighet i VW-skandalen

Koncernchefen för tyska Bosch, som är en av världens största underleverantörer till bilindustrin, utreds av åklagare i Stuttgart. Bakgrunden är misstankar om att bolaget ska ha varit delaktigt i Volkswagens dieselfusk, skriver Frankfurter Allgemeine.

Affärsjuridik 30/8 12:09

Skadeståndskrav mot Daimler efter kartelldom

Efter att EU tilldömt Daimler och flera andra lastbilstillverkare rekordböter på nästan 3 miljarder euro för kartellbildning hotar nu ytterligare problem. Enligt den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine har Daimler fått ta emot skadeståndskrav från ett flertal kunder inom den tyska transportbranschen.

Affärsjuridik 8/3 08:59

Wells Fargo stäms för bedrägeri

Den amerikanska finansinspektionen SEC har valt att stämma Wells Fargo för att ha lurat investerare i en kommunal obligationsemission som avsåg finansieringen av den numera nedlagda spelstudion, 38 Studios. Det skriver VentureBeat.

Affärsjuridik 7/3 15:43

Apple tvingas betala miljarder i skadestånd

Apple har fått sin överklagan kring ett tidigare beslut som rör e-boksmarknaden nekad av Högsta domstolen i USA. Det innebär att IT-jätten nu måste betala skadestånd på 450 miljoner dollar, närmare fyra miljarder kronor, varav majoriteten av summan skall återgå till konsumenterna, skriver Bloomberg.