Krönikor

Susanna Popova 18/10 22:00

En hund begraven

Men Lars Vilks är kanske ingen riktig konstnär? Men tänk om han kränkt människor med sin konst? Ja, det har han bevisligen gjort. Människor har känt sig så kränkta av hans konst att de beslutat sig för att försöka döda honom. Det är däremot inte tillåtet i Sverige.

Olof Manner 18/10 22:00

Ett år där Europa prövar sin framtid

Frankrike och Tyskland är bärande fundament i den europeiska gemenskapen. Storbritanniens medlemskap var viktigt men om stödet för unionen på allvar eroderar i något av dessa länder kan den slutgiltiga spiken slås i den kista som begraver unionen.

Jonas Elofsson 18/10 22:00

Putsas upp för börsen

Grundaren Daniel Ek blir både ordförande och vd i Spotify. Med en notering sätts lönsamheten i fokus.

Erik Hörstadius 11/10 22:00

Vad hände med vänstern?

Dessa haverier kunde ses som blott farsartade, om det inte vore för att en intelligent och konstruktiv vänster verkligen behövs. Hur ska till exempel arbetare och hantverkare skyddas från osund konkurrens i form av lönedumpad svartsektor med slavliknande förhållanden?

Ulf Jakobsson 11/10 22:00

Om Trump vinner

De välutbildade eliterna står dock inte högt i kurs i USA i dag. Detta understryks av Donald Trumps framgångar i den amerikanska opinionen. Skulle han bli president är det definitivt slut på kontiuiteten i USA:s utrikespolitik och internationella ekonomiska politik.

Krönikor 10/10 11:05

Elofsson: Bra för Fingerprint

För aktieägarna är Carlströms fallskärm på 10,9 miljoner kronor, motsvarande 36 månadslöner, väl investerade pengar.

Calle Froste 7/10 09:35

Froste: Bråda dagar för Bengtsson

KOMMENTAR. Den förre Ica-hövdingen Kenneth Bengtsson har bråda dagar. Han behöver få tag på två vd:ar med nästan exakt samma bakgrund samtidigt som han ska börsnotera Ahlsell.

Niklas Ekdal 4/10 22:00

Valet och kvalet 2018

Ett pragmatiskt ingångsvärde vore att utgå ifrån vad partierna säger och skriver i programmen, snarare än deras historia. Sverigedemokraterna är ju inte ensamma om att ha lik i lasten.