”Då öppnades en helt ny värld”

Som chefssommelier på Grand Hôtel ansvarar Fredrik Lindfors för 18 000 flaskor. Den äldsta är från 1874.

Det var något av en slump som gjorde att Fredrik Lindfors så småningom hamnade i rollen som chefssommelier på anrika Grand Hôtel. När han pluggade ekonomi och språk på gymnasiet behövde han ett extrajobb och genom kontakter blev han anställd som runner på Eriks Gondolen. Genom detta fick han upp ögonen för restaurangbranschen och som 19-åring började han arbeta i baren på Grand Hôtel.

Som bartender var det naturligt nog framför allt spritdrycker som intresserade Fredrik Lindfors, men en speciell provning gjorde att han på allvar fick upp ögonen för vinet.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets