Explosionsartat intresse för yoga

Smidighet, styrka och minskad stress. Yogan har slagit igenom på bred front.Platinum berättar om träningsformen med tusenåriga rötter.

Klockan är 07:00 en onsdag i februari 2016. En grupp personer står i en studio i centrala Stockholm och genomför ett pass ashtangayoga – en modernare och mer dynamisk yogaform som bygger på en serie kroppsställningar (eller ”asanas” på sanskrit). Det är ledningsgruppen för detaljhandelsföretaget Indiska som tillsammans gör ett entimmespass före morgonens ledningsmöte. En av deltagarna är den nytillträdde vd:n David Rönnberg. Han var tidigare vd för skobutiken Brandos och outdoorkedjan Addnature och har rekryterats för att få ordning på det krisande bolaget, som 2015 gjorde en förlust på 70 miljoner kronor. För David Rönnberg är fysisk ­träning i allmänhet och yoga i synnerhet ingenting nytt.

Han har tidigare haft en ersonlig yogatränare och under tiden på Addnature lät han ledningsgruppen träna thaiboxning ihop regelbundet. På Indiska införde han direkt ett yogapass i veckan på ledningens schema.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets