”Fisket är en bra umgängesform”

Han är i princip född i skogen och har gjort en lång karriär inom skogsindustrin. Sveaskogs vd Per-Olof Wedin är också fiskeintresserad och uppskattar de kontemplativa aspekterna med hobbyn.­

Allting började i slutet på 1950-talet i Bålsjön i Kramfors kommun. Per-Olof Wedin var fyra år fyllda när han satt i båten tillsammans med sin farmor och farfar, båda passionerade­ abborre- och gäddfiskare som såg fisket som en viktig beståndsdel av naturhushållet. De fiskade med spön och nät och tog sorgfälligt tillvara på allt – om en mört fångades gavs denna till katten. Där väcktes ett fiskeintresse som sedan tilltog under tonåren då Per-Olof Wedin och hans kompisar ofta cyklade ut till någon skogstjärn, tältade, fiskade och grillade fångsten över öppen eld.

Långt senare, år 2012, som relativt nytillträdd vd för statligt ägda skogsägaren Sveaskog, fiskade han vid Mörrumsån. Det var i april och Per-Olof Wedin höll i ett möte för kunder och passade på att introducera dessa för laxfisket i Mörrumsån, som med sitt vilda bestånd av laxar lockar 250 000 besökare varje år. Allting hade gått perfekt, om det inte hade varit för att han i slutet fångade en lax på tio kilo.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här