”Jag är född på skidor”

Magdalena Gerger är vd för Systembolaget och samtidigt styrelseproffs. Men sin livslånga passion för skidåkning tar hon sig alltid tid till.

Magdalena Gerger hoppade i pjäxorna och började glida utför den vidsträckta och vita branten. Det hade under de senaste dagarna fallit flera meter snö. Nu sken solen och tystnaden var intensiv i landskapet, som präglades av bergstoppar på över 2 000 meter. Året var 2008. Vid tillfället arbetade hon som chef för affärsområdet mjölk och färskvaror på Arla. Tillsammans med sin make David Teare befann hon sig på den kanadensiska vintersportorten Whistler, plats för skidtävlingarna under olympiska vinterspelen år 2010. Resan utgör i dag ett av hennes bästa skidminnen. Snön var så djup att det ”krävdes snorkel för att ta sig fram”.

– Det var en häftig upplev­else. Jag lyckades göra en praktvurpa och efter det tog det fyrtio minuter att gräva fram skidorna, säger Magdalena Gerger som i dag är vd för Systembolaget och styrelse­ledamot i Investor, Husqvarna och Ahlsell.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här