Konsten att motverka matkoma
Henrik Orre och hans kolleger har precis stannat till i den sydfranska staden Montpellier och vecklat ut lastbilen som förvandlas till ett professionellt kockkök. Han börjar rada upp dagens råvaror: quinoa, citron, kycklinglår, vitlök, haricots verts, potatis, med mera. Det är en kokande het sommardag 2016 under en av världens största cykeltävlingar: Tour de France.
Som kock åt det brittiskbaserade proffscykellaget Team Sky är det återigen dags att förbereda kvällsbuffén för de nio cyklister som ska utfordras efter många intensiva timmars trampande längs fransk landsväg. När buffén, bestående av flera alternativ på kolhydrater, kött eller fisk och kokta och råa grönsaker, är uppdukad kommer laget att äta sådana ansenliga mängder att en vanlig person hade svimmat av matkoma.
Prenumerera
Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.
Premium
- Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
- Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
- Över 500 aktieanalyser per år
- Unika investeringsverktyg och portföljer
- Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
- Och mycket mer
Vill du se fler alternativ? Läs mer här