Mäklarens rekordarvode

För första gången i Sveriges historia har en lägenhet sålts för över 100 miljoner kronor. Den ansvarige fastighetsmäklaren har fått ett rekordstort arvode under året, kan Affärsvärlden berätta.

Köpekontraktet till den 418 kvadratmeter stora lägenheten på våning 19 i nyproducerade Continental Apartments i Stockholms innerstad har nu skrivits på. Priset var 104,5 miljoner kronor eller 250 000 kronor per kvadratmeter, något som Affärsvärlden redan har skrivit om.

Nu kan vi berätta att den ansvarige fastighetsmäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York, har skrapat ihop ett arvode på 24,5 miljoner kronor under året – varav några av miljonerna kom från försäljningen av rekordlägenheten. Det här är första gången en fastighetsmäklare i Sverige nått en omsättning på över 20 miljoner kronor på ett och samma år.

– Jag är otroligt stolt, säger Niklas Berntzon till Affärsvärlden.

Vem som har köpt rekordlägenheten, vars månadsavgift ligger på cirka 35 000 kronor, är än så länge okänt. För bostadsutvecklingen står Jernhusen och Strabag. Inflyttning är tänkt att ske under nästa år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets