”Såg utvecklingspotential i sushin”

Hon är fiskhandlar­dottern som handplockades av Petter Stordalen för att starta den nya restaurangen Tak i Stockholm. Vi har träffat stjärnkocken Frida Ronge.

Året var 2010 när 25-åriga Frida Ronge var en del av det svenska laget (som leddes av Sayan Isaksson) i sushivärldsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. Under 1,5 timme skulle de i högt tempo och med millimeterprecision producera ett fyrtiotal sushibitar till juryn. Resultatmässigt blev tävlingen en framgång, laget knep en silverplats efter sushinationen Japan.

Men Frida Ronge, som då var kökschef på Råkultur, hade en annan känsla inombords.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här