Innehåll från annonsör

Nyetablerade världsaktören tror på ökat hävstångsintresse

Den schweiziska bankgruppen Vontobel etablerade sig nyligen på den nordiska marknaden. Med sina hävstångsprodukter har svenska investerarna fått ett enkelt och effektivt sätt att maximera sina investeringsstrategier. Hur? Med en omfattande verktygslåda bestående av inte mindre än 90 000 strukturerade finansiella instrument.
Nyetablerade världsaktören tror på ökat hävstångsintresse - mikaelahildenPortBig_binary_6834254.jpg

Världsaktören Vontobel är familjebanken som grundades redan 1924 i Schweiz, och som i dag är en av Europas ledande leverantörer av ETP:er, som är den engelska förkortningen för Exchange Traded Products, börshandlade produkter på svenska, med drygt 1 500 medarbetare världen över.

I hemlandet har man de senaste åren legat på topp tre, och i Tyskland topp tio som populäraste emittenten.

Sedan drygt två år tillbaka finns Vontobel i Sverige med indexexponering mot bland annat Stockholmsbörsen (OMXS 30).

Internationellt täcker Vontobels produkter populära index så som DOW JONES, NASDAQ, NIKKEI 225, DAX30 med flera. Handeln går via den Nordiska derivatbörsen, NDX.

– Produkterna erbjuder en omfattande verktygslåda för aktiv intra- och interdagshandel samt positionshandel, berättar Mikaela Hildén, Nordenansvarig för Vontobel Public Distribution Europe.

Sverigeledande ETP-leverantör

Med över 90 000 strukturerade finansiella instrument har Vontobel sedan Nordenetableringen även blivit en av Sveriges ledande ETP-leverantörer. Populäraste produkttypen? Hävstångsprodukten Bull & Bear-certifikat.

Certifikaten och dess konstanta hävstänger ger investeraren chansen till en långt högre avkastning än vad som skulle vara möjligt med en direktinvestering. Produkten är av kortsiktig art och möjliggör att delta oproportionerligt i en stabil och stigande pristrend.

– Den erbjuder ett enkelt och effektivt sätt att dra nytta av en stabil – positiv eller negativ – daglig prisutveckling i en underliggande referenstillgång, exempelvis en råvara, aktie eller index, säger Mikaela Hildén.

En annan produkt som intresserar allt fler aktiva investerare är den något mer vågade knockout-produkten Mini Futures. Hävstången är rörlig till skillnad från Bull & Bear-certifikaten och passar såväl kortsiktiga traders som trendföljande investerare under en längre period.

Olja – populäraste referenstillgången

När det kommer till underliggande referenstillgångar består majoriteten av Vontobels utbud av aktier, tätt följt av index. Men en kategori som ökat särskilt i attraktion är råvaror.

Med hävstångsprodukterna kan investerarna delta oprortionerligt i råvarans dagliga prisutveckling. Endast en del av priset på den underliggande råvaran betalas av investeraren som i stället utnyttjar hävstångseffekten.

– För tillfället är den mest populäraste underliggande referenstillgången Nordsjö olja, på grund av de stora marknadsrörelserna i råvaran, säger Mikaela Hildén och fortsätter:

– Vi förväntar oss även att se en ökad omsättning i nordiska aktier och globala aktieindex länkade till våra produkter under den kommande rapportsäsongen.

Höga krav på driftsäkerhet och transparens

Förutom möjligheten att som investerare kunna handla båda sidorna av marknaden – upp-och nedtrend, lyfter Vontobel fram fördelarna med produkternas spännvidd i kombination med skräddarsydd service och utvecklad teknik.

– Vontobel erbjuder tillgång till hög likviditet och utmärkt börshandel via många marknader och olika tillgångstyper. Vi levererar förstklassig service till våra kunder världen över och kan genom innovativ teknik erbjuda ett otroligt stort utbud av börshandlade produkter, berättar Mikaela Hildén.

Just tekniken är något som företaget Autostock intygar. Nyligen utvecklade de handelsapplikationen Nordnet Autotrader åt aktiemäklaren Nordnet. Plattformen möjliggör automatisk analysför aktie- och ETP-handel med bland annat Vontobels produkter. Eftersom de automatiska handelsstrategierna oftast utförs mer eller mindre utan daglig tillsyn, ställs höga krav på driftsäkerheten.

– Det innefattar krav på alla led i kedjan, inte minst på emittenten som måste ställa priser i de börshandlade produkterna kontinuerligt. Våra användare förväntar sig att allt löper problemfritt och Vontobel är en idealisk leverantör av ETP:er med sin extremt låga downtime, berättar Rikard Nilsson, styrelsemedlem i Autostock.

Riskinformation och annan viktig information som kan vara avgörande under turbulenta tider är något som Vontobel är noga med att förmedla. Transparens och professionell service är av tyngsta vikt för banken.

Driftsäkerheten är även något som framhävs av finansrådgivaren Stockpicker. En av anledningarna till att Vontobel valts som leverantör av börshandlade produkter inom premiumprodukten ”Stockpicker Swing Trader”; en av Sveriges största digitala tradingtjänster.

– Vi har efter noggrann förvärvsgranskning valt att informera våra kunder om möjligheterna till exponering mot olika tillgångsklasser via Vontobels finansiella instrument. Flexibiliteten gällande hävstångsfaktor, den mycket goda driftsäkerheten samt det breda utbudet av underliggande tillgångar gör  att vi kan rekommendera Vontobels börshandlade produkter, säger Henrik Jönsson, partner och ETP-ansvarig på Stockpicker.

Mer om Vontobel

Familjeföretaget Vontobel grundades i Zürich, Schweiz 1924 och är noterat på SIX Swiss Exchange sedan 1986. Kreditrating: Moodys rating Aa3. I dag är Vontobel en schweizisk bankgrupp med internationell inriktning.

Erbjuder förstklassig och skräddarsydd service inom private banking, investment banking och kapitalförvaltning.
Finns på 22 platser i världen med huvudkontor i Zürich.  Vontobel Investment Banking har varit aktiv i Sverige sedan 2015.
Vontobels produktexperter har lång erfarenhet och hög kompetens gällande affärsområdet Financial Products som är specialiserat på emission, försäljning och börshandel med  investerings- och hävstångsprodukter. De underliggande tillgångarna där är svenska, europeiska, amerikanska, asiatiska och schweiziska.
Banken erbjuder ”likviditet, transparens och förstklassig service som förutsättning för dina finansiella produkter”.

Nyfiken att veta mer? Besök Vontobels svenska hemsida.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.