Högst upp i nyproducerade Continental Apartments i centrala Stockholm ligger den 418 kvadratmeter stora lägenheten som sålts för 104,5 miljoner kronor.

Högst upp i nyproducerade Continental Apartments i centrala Stockholm ligger den 418 kvadratmeter stora lägenheten som sålts för 104,5 miljoner kronor. Foto: ESNY

Tipsa en vän om en artikel

Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet för 104,5 miljoner

Nyligen såldes Sveriges dyraste lägenhet i Stockholms city för 104,5 miljoner kronor. Affärsvärlden kan berätta att det är entreprenören Filip Tysander som köpt rekordbostaden.

Annons
Taggar

På det översta våningsplanet i det högsta av de fyra tornen i nyproducerade Continental Apartments ligger den 418 kvadratmeter stora lägenheten. Interiören har designats av Andreas Martin-Löf och ligger mitt emot Stockholms centralstation.

I förra veckan undertecknades köpekontraktet där priset skrevs till 104,5 miljoner kronor, eller 250 000 kronor per kvadratmeter. Det är prisrekord i Sverige både när det gäller en enskild lägenhet och kvadratmeterpris. Läs mer om lägenhetsaffären här

Enligt uppgift till Affärsvärlden är det den svenske affärsmannen Filip Tysander, 30, som har köpt rekordbostaden.

År 2011 grundade han klockmärket Daniel Wellington som förra året omsatte cirka 600 miljoner kronor. I år räknar Filip Tysander med att bolaget når en omsättning på över 1,5 miljarder kronor och en rörelsemarginal på drygt 50 procent, enligt uppgift i Veckans Affärer.

Daniel Wellingtons huvudkontor ligger på Regeringsgatan knappt en kilometer från lägenheten i Continental Apartments, eller Orgelpipan 12 som bostadsrättsföreningen heter.

Alla lägenheter i Continental Apartments har full hotellservice som tillhandahåller bland annat städning och tvätt. Det finns även gym och pool tillgängligt för de boende. Inflyttningen är planerad till våren 2016.

Affärsvärlden har sökt Filip Tysander.

Av: Ola Söderlind
Mejla reportern

Börsblock Utdelningsaktie till portföljen

Aktiva portföljen utvecklades betydligt bättre än index i förra veckan. Nu lämnar ett cykliskt verkstadsbolag till förmån för en defensiv [...]

ANALYSENInte tillräckligt aptitlig

I tråkiga bolag slipper investerare betala den ”underhållningsskatt” som ofta är förknippade med spännande bolag. Finska mattillverkaren Apetit framstår dock som korrekt prissatt.

Annons
Annons
Vem ska rädda Ericsson?

Tidningen Calle Froste Vem ska rädda Ericsson?

Är demokratin i kris?

Tidningen Erik Hörstadius Är demokratin i kris?

Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar -0,03kr 8,39
Euro -0,01kr 9,46
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat +0,02$ 49,07
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se