São Paulo, Brasilien.

Demonstranter i São Paulo, Brasilien. Foto: AP Photo/Nelson Antoine/TT

Tipsa en vän om en artikel

Goldman Sachs: Landet går mot djupaste recessionen på 100 år

Krisen i Brasilien kommer att bli värre innan det blir bättre. Det säger investmentbanken Goldman Sachs som redan förra året varnade för att landet håller på att dras ner i djup depression, skriver Bloomberg.

Annons

- Brasilien är en enda röra. Nummer 10 brukade stå för Pelé. Nu är det inflationstakten, arbetslösheten och popularitetssiffrorna för presidenten, sa Alberto Ramos, Goldman Sachs chefsanalytiker för Latinamerika, i går, onsdag, vid ett event i New York.

President Dilma Rousseff har svagare opinionssiffror än någon tidigare brasiliansk president. Hennes parti slåss mot korruptionsanklagelser samtidigt som inflationen på över 10 procent gröper ur köpkraften och den sjunkande ekonomin gör att jobb försvinner.

Landet är på väg mot den djupaste recessionen på hundra år. Kreditbetyget hotar att sänkas ytterligare, efter att landet fick ’’skräpstatus’’ förra året, skriver Bloomberg.

Den ekonomiska krisen speglas också på finansmarknaderna. Realen är bland de största förlorarna av världens större valutor de senaste 12 månaderna och börsen har fått sin sämsta start på året på två decennier.

- Vi vet inte var botten finns. Det är svårt att prata affärer när personen mitt emot kommer åka i fängelse. Vi vet inte vilken regeringen är i morgon, sa Claudia Castro, analytiker vid Oppenheimer Funds, under New York-eventet, rapporterar Bloomberg.

Av: Per Tolgraven
Mejla reportern

Börsblock Utdelningsaktie till portföljen

Aktiva portföljen utvecklades betydligt bättre än index i förra veckan. Nu lämnar ett cykliskt verkstadsbolag till förmån för en defensiv [...]

ANALYSENInte tillräckligt aptitlig

I tråkiga bolag slipper investerare betala den ”underhållningsskatt” som ofta är förknippade med spännande bolag. Finska mattillverkaren Apetit framstår dock som korrekt prissatt.

Annons
Annons
Är demokratin i kris?

Tidningen Erik Hörstadius Är demokratin i kris?

Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar +0,04kr 8,39
Euro +0,01kr 9,47
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat -0,60$ 49,36
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se