São Paulo, Brasilien.

Demonstranter i São Paulo, Brasilien. Foto: AP Photo/Nelson Antoine/TT

Tipsa en vän om en artikel

Goldman Sachs: Landet går mot djupaste recessionen på 100 år

Krisen i Brasilien kommer att bli värre innan det blir bättre. Det säger investmentbanken Goldman Sachs som redan förra året varnade för att landet håller på att dras ner i djup depression, skriver Bloomberg.

Annons

- Brasilien är en enda röra. Nummer 10 brukade stå för Pelé. Nu är det inflationstakten, arbetslösheten och popularitetssiffrorna för presidenten, sa Alberto Ramos, Goldman Sachs chefsanalytiker för Latinamerika, i går, onsdag, vid ett event i New York.

President Dilma Rousseff har svagare opinionssiffror än någon tidigare brasiliansk president. Hennes parti slåss mot korruptionsanklagelser samtidigt som inflationen på över 10 procent gröper ur köpkraften och den sjunkande ekonomin gör att jobb försvinner.

Landet är på väg mot den djupaste recessionen på hundra år. Kreditbetyget hotar att sänkas ytterligare, efter att landet fick ’’skräpstatus’’ förra året, skriver Bloomberg.

Den ekonomiska krisen speglas också på finansmarknaderna. Realen är bland de största förlorarna av världens större valutor de senaste 12 månaderna och börsen har fått sin sämsta start på året på två decennier.

- Vi vet inte var botten finns. Det är svårt att prata affärer när personen mitt emot kommer åka i fängelse. Vi vet inte vilken regeringen är i morgon, sa Claudia Castro, analytiker vid Oppenheimer Funds, under New York-eventet, rapporterar Bloomberg.

Av: Per Tolgraven
Mejla reportern

Börsblock Rapporttung vecka väntar

Aktiva portföljen hängde inte med börsen upp i förra veckan. Nu köper portföljen två nya aktier. Oron på börsen över [...]

ANALYSENSommaröppen portfölj

Aktiva portföljen hängde inte alls med börsen i förra veckan. Vår hedge talar för en bättre utveckling relativt börsen denna vecka givet Brexit-oron på världens finansiella marknader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde
SSAB A +9,0% 27,8
SSAB B +6,2% 21,9
Addno... +6,1% 56,5
Probi -10,3% 330,0
Micro... -8,5% 51,0
Arcam -7,9% 170,0

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar +0,04kr 8,65
Euro +0,02kr 9,50
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat -0,46$ 45,74
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se