Frankrikes ekonomiminister Emmanuel Macron.

Frankrikes ekonomiminister Emmanuel Macron. Foto: All over press

Tipsa en vän om en artikel

Ekonomiministerns varning: Vi tar era finansmän

Frankrikes ekonomiminister Emmanuel Macron rullar ut röda mattan för bankpersonal som flyr London om britterna lämnar EU. Han hotar även med att flytta migrantlägret i franska Calais till Storbritannien, skriver Financial Times.

Annons
Taggar

Det var inför ett franskt-brittiskt toppmöte som finansministern varnade för att de bilaterala förbindelserna kunde förändras abrupt i händelse av en ”Brexit”. Dessutom skulle nya handelshinder skapas.

Enligt Macron skulle ett brittiskt utträde kullkasta ett bilateralt avtal som tillåter Storbritannien att genomföra gränskontroller och hålla oönskade migranter på den franska sidan av Engelska kanalen.

I en intervju med Financial Times säger ekonomiministern att han förväntar sig att finansarbetare i London flyttar till Frankrike när deras institutioner förlorat de ”passrättigheter” som tillåter dem att verka i EU.

- Den dagen den här relationen bryts upp kommer migranter inte längre vara i Calais och det finansiella passet skulle fungera mindre bra, säger Emmanuel Macron till tidningen.

Den brittiske premiärministern David Cameron anklagades för skrämselpropaganda av konservativa EU-skeptiker när han sa att ’’djungellägret’’ i Calais kunde komma att flytta över kanalen. Nu bekräftar en ledande fransk minister att det kan inträffa, skriver Financial Times.

Av: Per Tolgraven
Mejla reportern

Börsblock Utdelningsaktie till portföljen

Aktiva portföljen utvecklades betydligt bättre än index i förra veckan. Nu lämnar ett cykliskt verkstadsbolag till förmån för en defensiv [...]

ANALYSENInte tillräckligt aptitlig

I tråkiga bolag slipper investerare betala den ”underhållningsskatt” som ofta är förknippade med spännande bolag. Finska mattillverkaren Apetit framstår dock som korrekt prissatt.

Annons
Annons
Mellan en sten och ett hårt ställe

Tidningen Olof Manner Mellan en sten och ett hårt ställe

Vem ska rädda Ericsson?

Tidningen Calle Froste Vem ska rädda Ericsson?

Är demokratin i kris?

Tidningen Erik Hörstadius Är demokratin i kris?

Annons
Annons

Vinnare & förlorare

Aktienamn Förändring Aktuellt värde
Svold... +8,0% 244,0
Vikin... +6,3% 1,7
Boule... +5,9% 125,0
Mekon... -10,0% 176,0
Image... -6,2% 2,7
Midso... -4,1% 53,3

Räntor, valutor, olja

Ränta Förändring Aktuellt värde
Valuta Förändring Aktuellt värde
Dollar +0,09kr 8,48
Euro -0,00kr 9,50
Olja Förändring Aktuellt värde
Brent $/fat -0,17$ 49,75
Se fler Vinnare och Förlorare

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se