Affärsjuridik

Börs- & ekonominyheter 18/10 11:11

Carnegie riskerar smäll i OW Bunker

Svenska Carnegie och amerikanska Morgan Stanley stäms på över en halv miljard kronor, eller 70 miljoner euro, för att vilselett investerarna inför börsnoteringen av danska OW Bunker.

Affärsjuridik 16/10 15:21

Bolidens giftavfall i rätten

På 80-talet exporterade Boliden giftigt avfall till Chile. Avfallet dumpades i utkanten av ett samhälle, med svåra sjukdomar hos invånarna som följd. 800 drabbade har stämt gruvbolaget, i en process som inleds på tisdag.

Börs- & ekonominyheter 12/10 18:13

Allra-chef begärs häktad

Pensionsbolaget Allras vd Alexander Ernstberger begärs häktad i utredningen kring bolaget. Han misstänks på sannolika skäl för grov trolöshet mot huvudman.

Börs- & ekonominyheter 12/10 07:20

Danske Bank stäms för misstänkt penningtvätt

Danske Bank har på onsdagen stämts vid en fransk domstol i samband med en undersökning om penningtvätt. Ärendet härrör från transaktioner utförda av kunder i Danske Bank Estland under åren 2008-2011, enligt ett pressmeddelande.

Affärsjuridik 11/10 11:23

Mutmisstänkt Bombardierchef frias

Stockholms tingsrätt friar en säljchef på svenska Bombardier som varit åtalad för grovt givande av muta. Åklagarna har inte bevisat att den åtalade har lovat eller erbjudit en otillbörlig förmån vilket är en förutsättning för att det ska handla om mutbrott, enligt tingsrätten.

Affärsjuridik 10/10 11:00

Tre delgivna misstanke i pensionshärva

Tre personer har delgivits misstanke om brott i Falcon Funds-härvan . I jakten på de försvunna pensionspengarna har Ekobrottsmyndigheten hittills kammat noll.

Affärsjuridik 27/9 07:09

Uber stäms för "olagliga affärsmetoder"

Nättaxitjänsten Uber och dess förre vd Travis Kalanick har blivit stämda och anklagade för en rad av "olagliga affärsmetoder" i samband med att bolaget tagit in riskkapital.

Affärsjuridik 25/9 14:02

Krav på att Telia-åtal överprövas

Uzbekistans diktatorsdotter Gulnara Karimova kunde inte mutas enligt svensk lag, så Lars Nyberg och de båda andra åtalade före detta Telia-cheferna kan inte ha mutat henne. Det hävdar deras advokater i en begäran om överprövning av åtalet.